Σύνδεσμος των Απανταχού Κιμωλιών "Η Οδηγήτρια"

Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Κιμωλίων «Η Οδηγήτρια»

 

ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ


Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Κιμωλίων «Η Οδηγήτρια» είναι ένα πατριωτικό σωματείο με έδρα τον Πειραιά το οποίο ιδρύθηκε το 1919 με βασικό σκοπό να ενώνει και να στηρίζει όλους τους Κιμωλιάτες της διασποράς και να τους συνδέει ως πνευματικός ομφάλιος λώρος με την  ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Κίμωλο.


Με μια συνεχή, αδιάκοπη και κοπιώδη πορεία, όλα αυτά τα χρόνια δρα και συμμετέχει στη ζωή της Κιμωλιάτικης κοινωνίας της παροικίας και του νησιού και σήμερα μετά από 90 χρόνια ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον έχοντας την στήριξη των 850 Κιμωλιάτικων οικογενειών που αντιπροσωπεύει.


Από το 1977 διαθέτει ιδιόκτητη αίθουσα η οποία βρίσκεται στην οδό Μακεδονίας 177/179 του Πειραιά και στην οποία γίνονται οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, οι Γενικές Συνελεύσεις, τα μαθήματα παραδοσιακών χορών και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Τηλέφωνο και Φάξ: 210 4630371

Ιστότοπος: http://www.odigitria.net/

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: https://www.facebook.com/apantaxoukimolion

 

κείμενο: Γεώργιος Αντωνίου Βεντούρης, Δέσποινα Αθανασιάδου-Βεντούρη