Τα Νέα και οι Ανακοινώσεις του Δήμου Κιμώλου

Εκτύπωση

Retrace 2008

retrace 2008Χωριό Κιμώλου, Κυκλάδες
Εγκαίνια έκθεσης: 26 Ιουλίου 2008
Διάρκεια: 26 Ιουλίου έως 6 Σεπτεμβρίου 2008


Ακολουθώντας τα ίχνη του Retrace – εικαστικός περίπατος -, είκοσι καλλιτέχνες καλούν το θεατή για μια ακόμα φορά να περιπλανηθεί στο νησί της Κιμώλου.

Με αφορμή κάποια εργαλεία σηματοδοτούνται χώροι του νησιού που φιλοξένησαν, ή ακόμη φιλοξενούν επαγγέλματα. Παράλληλα προβάλλονται αντικείμενα με ιδιαίτερες χρήσεις που εκτίθενται στο λαογραφικό μουσείο του νησιού.

Με αναφορά άλλοτε στο χώρο και άλλοτε στο χρόνο οι καλλιτέχνες σχολιάζουν με κατασκευές, φωτογραφίες, βιντεοπροβολές, workshop και άλλες δράσεις, την αέναη σχέση του ανθρώπου με τα εργαλεία.

Την έκθεση επιμελούνται η ιστορικός τέχνης Μαρία Σάρδη και η εικαστικός Ανδριανή Βεντούρη, και εντάσσεται στο πρόγραμμα νησολόγιο

Συμμετέχουν:

Γιώργος Βαβυλουσάκης, Andy Bayer, Ανδριανή Βεντούρη, Γιώργος Βεντούρης, Μαργαρίτα Γελαδά, Μαρία Γουβέλη, Ξανθή Γουλιμή, Νίκος Δεντάκης, Xavier Hallauer, Ανδρέας Κοντονής, Ελεάνα Μαργαρίτη,Πάνος Μητσόπουλος, Αλίκη Μουτούση,  Ράνια Νικολοπούλου, Ίριδα Ντάλλα, Νίκος Παπαδημητρίου,  Ανδρέας Πετράκης, Νίκος Σβολόπουλος, Νικολέττα Τζάννε, Κώστας Τσικνής.

www.retracekimolos.gr

www.mediadellarte.gr